2008. október 8., szerda

Mi történt legutóbb...

Kedden sor került az újabb D&D modulra (csökkentett létszámban), melynek sajátbejáratú terminológiám szerint a címe:
Seni Areon Végjátékok I.

Lorla Úrnő minden elérhető követet magához hivatott (kiv. Alassandra követe Athosz, aki ugye nem jött el) hivatott, hogy beszámoljon arról, hogy Tivius Marrell a varázsló, tanítványaival és haramiáival, banditáival nem messze a várostól vert tábort. Lorla elmondása szerint a varázsló már többször Seni Areon varázslóinak a tudását akarta álnokul megszerezni, sőt életükre is tört.
Megkérte hát a követeket, hogy csatlakozzanak a Gren "Farkasszem" Florin és Gloon "Ezüstnyíl" által vevezett kis csapathoz, mely a varázsló táborába indul.
Rövidebb eseménytelen út után elindult a bonyodalom, először az erdőben rejtőző íjászok támadtak a csapatra, majd a táborhoz közelebb érve három vérfarkas és farkasaik próbálták meg eltenni láb alól a behatolókat... nem jártak sikerrel.
Majd a tábor lakói, kik közel sem voltak képzett harcosok indultak meg a csapat felé, s csata vette kezdetét.
Szerencsére a 10 fős csapat (4 játékos, 6 npc), messze fölényben volt a táborlakókkal szemben.
A mészárlás, hisz az volt végeztével már egy varázslónő ált eléjük, kinek parancsára előbb két nagy szörny pók, majd egy még nagyobb támadott a játékosokra.

A varázsló másik két tanítványa kétfelé szakította a csapatot, s játékosaink egy föld alatti katakombában találták magukat, ahol egy sikeresen átvészelt minotaurusz támadás után már vissza is siethettek a táborba (kivétel a csapat varázslóját, aki korábban kificamította a bokáját, amikor földetért a katakombában, ő csak vonszolta magát).
A két ifjú varázsló egyike addigra holtan feküdt, míg másik fél-holtan, megkötözve, elhallgattatva várta sorsát.

A varázslómester Tivius sátra a mágia tömény fészke volt. Majd kisebb-nagyobb gondok és némi gondolkodás és keresgélés után megtalálták és kinyitották a sátorban ajtónak álcázott átjárót. A következő szobában NPC segítséggel, de sikeresen átjutottak a fallal elzárt ajtón is.

A fiatal varázslónő, kiről kiderült, hogy maga a vén Tivius kőszobrot hívott maga mellé, de mielőtt pár szónál többet mondhatott volna, vagy utasíthatta volna teremtményét Gren Florin egyetlen nyilvesszővel elhallgattatta (vagyis megölte).

A papnő (Irmó) Igazság Köre egyedül Gren-t kényszerítette igazmondásra, miszerint parancsa volt a varázsló megölésére, mert ő titkok birtokosa volt, de azokat már mind a sírba vitte magával, s hogy az Úrnő célja mi volt ezzel, azt ő maga sem tudja, csak engedelmeskedett a parancsnak, mint jó zsoldoshoz illik. Gren kicsit sem volt elragadtatva az igazság kényszertől. Irmó törött álkapoccsal, Benny, ki kardot rántott feléje, egy kisebb rendreutasítással úszta meg az akciót. Plussz Tivius varázskönyvét is ő vitte el, dühös is a követekre, kivétel Gőtére, aki nem folyt bele a társalgásba, nem tett fel neki kérdéseket és nem rántott feygvert.

(Megjegyzés: Gren és Gloon Lorla két legjobb íjásza, a palotaőrség (Gloon) és Seni Areon seregének (Gren) parancsnokai.)

A csapat veszteségei egy halott elf-íjász NPC és egy eltűnt Seni areoni harcos NPC.

Újabb Képek: Gren Florin (fent) és Gloon "Ezüstnyíl".

2 megjegyzés:

Gőte írta...

Kisebb betűt nem találtál havaze? :D majd állítsd át légyszi, vagy legalább a következőt nagyobbal írd ;) Köcc

Cica írta...

Megtörtént... így már megfelel?